Ris, indiske

Indiske ris, fra indisk madlavningskursus (Anil Kumar). I stedet for spidskommen kan der benyttes andre krydderier og ingredienser, f.eks. en blanding af haldi, frosne grønne ærter og finthakket løg.

Ingredienser

187,5 g ris (både basmati og jasmin kan anvendes - Sanne foretrækker dog basmati)
265 g vand
4,8 g spidskommen, hel
7,5 g salt (0,75 tsk)
2 spsk olivenolie
paprika

Fremgangsmåde

1Skyl risene i flere hold vand, indtil risene kan ses gennem vandet.

2Lad risene ligge i blød i vand i 10-15 min.

3Varm 2 spsk olie op, og rist de hele spidskommen i ca. 2 min.

4Tilsæt salt, og derefter de drænede ris. Vend risene rundt i olien, og tilsæt vand.

5Bring til kogepunktet, og skru helt ned på laveste blus. Lad koge indtil vandet ikke længere kan ses over risene.

6Sluk for blusset, og lad gryden hvilke på blusset i 8-20 min. Da risene koger videre på eftervarme på et keramisk komfur, så skal du på et induktionskomfur istedet sætte kogepladen på laveste blus i ca. 12 min.

7Dekorer med paprika.


Opdateret af Sanne fredag d. 27 oktober 2017 19:09. Karakter: 8