Ris, indiske

Indiske ris, fra indisk madlavningskursus (Anil Kumar). I stedet for spidskommen kan der benyttes andre krydderier og ingredienser, f.eks. en blanding af haldi, frosne grønne ærter og finthakket løg.

Ingredienser

187,5 g ris (både basmati og jasmin kan anvendes - Sanne foretrækker dog basmati)
265 g vand
4,8 g spidskommen, hel
7,5 g salt (0,75 tsk)
2 spsk olivenolie
paprika

Fremgangsmåde

1Skyl risene i flere hold vand, indtil risene kan ses gennem vandet.

2Lad risene ligge i blød i vand i 10-15 min.

3Varm 2 spsk olie op, og rist de hele spidskommen i ca. 2 min.

4Tilsæt salt, og derefter de drænede ris. Vend risene rundt i olien, og tilsæt vand.

5Bring til kogepunktet ved (8), og skru ned til (3). Lad koge indtil vandet ikke længere kan ses over risene. Kog derefter videre på (1) i 8-12 min. (gælder for induktion der går til (12)).

6Dekorer med paprika.


Opdateret af Jannik søndag d. 15 august 2021 19:13. Karakter: 8