Koldhævede hørfrøboller

Fra Politiken - tjek.dk.

Ingredienser

0,5 L koldt vand
15 g gær (økologisk)
2 håndfulde hørfrø
1 håndfuld solsikkefrø, stor
1 håndfuld græskarkerner
2 håndfulde havregryn, grove
1 tsk salt
450 g fuldkornshvedemel

Fremgangsmåde

1Rør gæret ud i det kolde vand.

2Tilsæt frø, kerner, gryn, salt og mel og rør rundt med en ske. Dejen skal være klæbrig som en tyk havregrød, og der skal ikke æltes med fingrene.

3Læg film på skålen og lad dejen hæve natten over, otte timer, i køleskabet.

4Dejen sættes på bageplade med en spiseske og en gaffel - det klistrer helt eventyrligt. 12 boller bliver det til.

5Bages med varmluft i en forvarmet ovn ved 225C i ca. 12-15 min.


Opdateret af Jannik fredag d. 21 januar 2011 22:43.