Salat med avokado og appelsin

Inspirationen til denne opskrift kommer fra Skagenfood. Salaten passer specielt godt til skaldyr. Appelsin kan eventuelt erstattes af grapefrugt.

Ingredienser

2 stk appelsin
2 stk avokado
50 g feldsalat eller en anden mild salat
1 spsk yoghurt
3 spsk saft fra citron
1 spsk honning
2 spsk olivenolie
salt og peber

Fremgangsmåde

1Skær top, bund og skal af appelsinerne med en skarp kniv og skær segmenterne ud – det er kun det rene frugtkød, der skal anvendes. Skræl avokadoerne, halver dem og fjern stenene. Skær avokadokødet i tynde skiver. Anret avokadoskiver og appelsinsegmenter dekorativt rundt på kanten af en tallerken.

2Skyl salaten, slyng den tør og anret den i en bunke på midten af tallerknen. Pisk yoghurt, citronsaft, honning, olivenolie, salt og peber sammen og smag til – dressingen skal være sødlig. Dryp dressingen over salaten, kværn lidt sort peber henover og server umiddelbart efter.


Opdateret af Sanne lørdag d. 10 april 2010 00:01.