Gratinerede jomfruhummer

Vi er virkelig ikke til jomfruhummer, men denne meget simple opskrift er faktisk god. Server med en mild salat og godt brød. Opskriften stammer fra Skagenfood.

Ingredienser

500 g jomfruhummer
salt og peber
2 skiver daggammelt brød
1 dl friskrevet parmasan (35 g)
0,5 dl fløde
1 fed hvidløg
1 bundt basilikum
3 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

1Flæk halen på hver jomfruhummer. Tag jomfruhummerhalerne ud af deres skal og rens dem og læg dem derefter tilbage i skallerne (fjern hovederne). Læg halerne (i deres skaller) i et ildfast fad og krydr med lidt salt og peber.

2Skær skorpen af brødet og kom det i en foodprocessor sammen med parmesan, fløde, pillet hvidløg, plukket basilikum, olivenolie, salt og peber. Kør det hele til ensartede krummer og fordel dem ovenpå skaldyrene. Bag ved 225 grader i 8-10 min. til de er gennembagte. Pas på med at give dem for lidt eller for meget. Det er ret nemt at få jomfruhummer til at smage for færdeligt, specielt hvis de får for lang tid i ovnen.


Opdateret af Jannik fredag d. 07 januar 2011 19:50.