Rabarber- kardemommesaft

Denne opskrift har vi endnu ikke afprøvet. Opskriften er fra Killa Ennas bog "Smag - økologi året rundt" - i den udgave som Politiken bragte søndag d. 4 april 2010.

Ingredienser

0,5 kg rensede rabarber
11 hele grønne kardemommekapsler
100 g lyst rørsukker
0,5 L vand
1 dl friskpresset citron el. limesaft

Fremgangsmåde

1Skær rabarberne i tynde skiver, og kom kardemommekapsler, rabarber, rørsukker og vand i en stor gryde. Bring væsken i kog og lad det koge hurtigt i et par minutter under låg. Træk gryden væk fra varmen, og tilsæt friskpresset citrussaft. Afkøl saften helt.

2Sigt saften og kasser fyldet. Fortynd saften med kildevand, hvis den virker for kraftig. Eller brug danskvand. Holdbarheden er ca. en uge i køleskabet.

3Rabarbersaften serveres iskold. Smagen er aromatisk og mild, og farven er ikke til at stå for. Vurder selv, hvor meget sukker du vil have i. Der er stor forskel på rabarbernes smag. Lad saften inklusive fyldet trække natten over i køleskabet for at give større smag.


Opdateret af Jannik fredag d. 20 maj 2016 23:26.