Ovntørrede rabarber

Denne opskrift har vi endnu ikke afprøvet. Opskriften er fra Killa Ennas bog 'Smag - økologi året rundt' - i den udgave som Politiken bragte søndag d. 4 april 2010.

Ingredienser

600 g rensede rabarberstængler

Fremgangsmåde

1Skær rabarberstænglerne i 8-10 cm tykke stave. Flæk dem på langs i meget tynde skiver. Brug resterne til grød, is osv.

2Læg skiverne på en bageplade med bagepapir i et lag. Bag dem i en 100 grader varm ovn i ca. 1 1/2-2 timer. Vend dem forsigtigt efter 1 time, og bag dem færdige, indtil de er næsten sprøde. Men de må ikke blive brune og tage farve.

3Nogle vil selvfølgelig være færdige efter 1 time, hvis de er skåret ultratyndt. Andre skal måske have 2 1/2 time, hvis de er tykkere. Så hold øje.

4Opbevar dem tørt og mørkt i et glas med tætsluttende låg. Her holder de sig eminent godt fem-seks måneder. Når de skal bruges, klippes de med en saks.


Opdateret af Sanne søndag d. 11 april 2010 12:56.