Varmrøget laks med forårssalat

Opskriften er en tilpasning af en opskrift fra Skagenfood. Salaten kan eventuelt tilsættes rygeost istedet for hytteost for at give retten lidt ekstra.

Ingredienser

1000 g små nye kartofler med skræl
250 g hytteost
1 dl cremefraiche eller yoghurt
1 spsk dijonsennep
salt og peber
saft fra citron
sukker
1 bundt radiser
karse
grøn salat
4 stk varmrøget laks

Fremgangsmåde

1Start med at koge kartoflerne "al dente" (de må ikke koge ud). Lad kartoflerne blive kolde (kog evt. kartoflerne dagen i forvejen).

2Lav en dressing af hytteost, cremefraiche og sennep og smag til med salt, peber, citronsaft og sukker. Skær kartoflerne i halve og vend dem i dressingen sammen med finthakkede radiser og masser af karse.

3Laksen kan med fordel lunes i en varm ovn i 5-8 min. Server laksen og kartoffelsalaten på en bund af lidt rucolasalat (evt. iblandet lidt andet salat).


Opdateret af Sanne torsdag d. 07 november 2013 21:22.