Gajar halwa

Halwa er en meget sød og konfektagtig dessert, der laves i mange forskellige versioner i store delen af verdenen. Denne udgave er baseret på gulerødder og er langt fra så sød og fast, som halwa kan være.

Opskriften er fra et indisk madlavningskursus ved Anil Kumar (hans opskrift).

Ingredienser

1 kg gulerødder
5 dl vand
5 dl sødmælk
0,5 tsk stødt kardemomme
75 g smør
200 g sukker
50 g rosiner
100 g cashewnødder

Fremgangsmåde

1Vask, skræl og riv gulerødderne. Kom vand i en gryde og lad det koge op. Når vandet koger tilsættes gulerødderne, som koger indtil vandet er fordampet. Dernæst tilsættes mælk og kardemomme. Lad retten koge videre på svag varme og under omrøring.

2Når mælken også er fordampet, kommes smør i. Når smøret er smeltet, tilsættes sukker og rosiner. Når det hele er blandet godt sammen, smages retten til. Derefter tages den af varmen og pyntes med cashewnødder.


Opdateret af Sanne søndag d. 11 april 2010 16:34.