Appelsinkage

Opskriften på denne appelsinkage stammer fra gugge.dk. Det tager noget tid at lave kagen, men den ret nem at lave. Appelsinkagen er specielt god med blodappelsiner.

Ingredienser

2 økologiske appelsiner, gerne blodappelsiner
150 g sukker
3 æg
90 g hvedemel
2 tsk bagepulver
100 g mandler
50 g smør ved stuetemperatur
2 spsk flormelis
0,5 æggehvide
limesaft (evt)

Fremgangsmåde

1Vask appelsinerne og kog dem ved svag varme i 1 time. Hæld vandet fra og lad appelsinerne blive kolde (1/2 time). Skræl appelsinerne, og tag så meget af det hvide væk fra skrallen. Fjerne også stilkroden, og så meget af det hvide som muligt fra selve appelsinerne. Blend appelsinskrællen samt appelsinerne til en mos.

2Blend mandlerne til mandelmel

3Pisk sukker og æg til sukkeret ikke knaser mere og massen er hvidgul. Sigt mel og bagepulver i en anden skål og vend det forsigtigt i æggemassen sammen med mandelmel, smeltet smør og appelsinmassen. Hæld dejen i en 24-26 cm springform (tefal eller smurt) og bag ved 180º i ca. 40-45 min til der ikke længere hænger dej ved en træpind, stukket ind i midten.

4Lad kagen køle af i formen, og tag den derefter ud.

5Rør flormelis sammen med lidt vand (eller endnu bedre; limesaft) og pisk 0,5 æggehvide i til massen er tyktflydende. Kom i en sprøjtepose (eller plastpose hvor der klippes et lille hul i det ene hjørne). Sprøjt striber over kagen, først på den ene led, drej 90º og så på den anden.


Opdateret af Jannik søndag d. 28 februar 2016 17:30.