Chapli kebab

Opskriften er fra et indisk madlavningskursus ved Anil Kumar (hans opskrift).

Ingredienser

150 g løg
1 grøn indisk chili
150 g friske tomater
50 g friske korianderblade
1 kg lammekøb (kan også laves med svinekød)
2 æg
2 tsk salt
2,5 tsk amchoor
4 tsk chapli kebab masala
olie til stegning

Fremgangsmåde

1Pil løgene og hak dem fint. Fjern kerner fra den grønne chili og skær også denne fint. Hak derefter tomater og korianderbladene fint.

2Kom det hakkede lammekød i en stor skål. Pisk æggene sammen og tilsæt dem til kødet. Tilsæt også de hakkede løg, chili, tomater og koriander. Tilsæt ydermere salt, amchoor og chapli kebab masala. Blan det hele godt sammen og lad det hvile i køleskabet i 30-45 minutter.

3Form små tynde runde skiver (en tynd hakkebøf) af farsen. Varm lidt olie op i en pande og steg kødet et par minutter på begge sider (indtil det er gennemstegt). En enkelt prøve kan eventuelt laves først, så kødet kan smages til.


Opdateret af Sanne lørdag d. 08 maj 2010 13:43.