Jeera Aloo

Opskriften er fra et indisk madlavningskursus ved Anil Kumar (hans opskrift).

Ingredienser

1 kg spisekartofler
100 g løg
50 g ingefær
30 g friske korianderblade
2 grønne indiske chilier
2 store tomater
20 g hele spidskommen
2 tsk salt
1 tsk paprika
1,5 tsk haldi (gurkemeje)
2 tsk garam masala
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
2 tsk amchoor
1 dl vand
sort peber

Fremgangsmåde

1Vask kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Pil kartoflerne og skær dem i aflange stykker.

2Pil løgene og hak dem fint. Skræl ingefær og hak den fint. Skyl korianderbladene og hak dem groft. Skær de grønne chilier en gang på langs og læg dem i lidt vand (uden at fjerne kernerne). Skær tomaterne i aflange stykker.

3Varm olie op i en sautepande (gerne med slip-let belægning). Kom de hele spidskommen i panden og steg dem i 1-2 minutter med middel varme. Tilsæt derefter de finthakkede løg og steg videre indtil løgene er svagt brune.

4Kom salt, paprika, haldi, garam masala, stødt spidskommen, stødt koriander og amchoor i panden sammen med 1 dl vand. Bland det hele godt sammen og steg videre i et par minutter. Tilsæt nu kartoflerne og lad det simre under låg i små 10 minutter.

5Tilsæt tomaterne og læg låg på. Lad det simre videre i 2 minutter ved meget svag varme. Server pyntet med hakket korianderblade og sort peber.


Opdateret af Sanne lørdag d. 08 maj 2010 16:45.