Osteboller

Denne opskrift giver 16 store, lidt fede og grove osteboller der smager bedst sammen med ost eller smør. Opskriften stammer fra Sannes forældre der har bagt disse boller i mange år.

Ingredienser

10 g gær
500 ml vand
500 g hvedemel, fuldkorn
20 g salt
300 g hvedemel
400 g revet cheddarost
1 dl yoghurt eller tykmælk

Fremgangsmåde

1Gæren opløses i lidt af vandet. Herefter tilsættes resten af vandet og alt grahamsmelet. Dejen sættes til hævning i 6-8 timer.

2Hvedemelet og salten æltes tilsættes dejen, som æltes inden den sættes til hævning i 30 min.

3Dejen rulles ud i en afland firkant. 1/3 af osten fordeles på 2/3 af dejen. Dejen foldes i tre lag (der foldes to gange - den ostefri del foldes først over halvdelen af dejen med ost på). Dette gentages med halvdelen (den anden 1/3) af den resterende ost. Dejen deles i et passende antal store boller der dyppes i tykmælk eller yoghurt. Resten af osten fordeles på toppen af bollerne.

4Bollerne hæver i 25-30 min, hvorefter de bages ved 200 grader i 20 min.


Opdateret af Jannik lørdag d. 28 december 2013 13:37.