Aioli

Aioli kan varieres på mange forskellige måder:

  • Kapersaioli: Aioli med 2,5 spsk hakket kapers, lidt citronsaft og 1 fed hvidløg
  • Hvidløgsaioli: Aioli med 1 fed hvidløg og lidt frisk hakket dild.
  • Chiliaioli: dijonsennep, spidskommen, chipotlepulver, meget lidt frisk habanero, æbleddike og ketchup
Alle ingredienserne skal helst have stuetemperatur inden start.

Aioli er især godt sammen med ristede kartofler.

Ingredienser

2 æggeblomme, past.
1 dl rapskim olie
salt
peber

Fremgangsmåde

1Pisk æggeblomme piskes godt sammen med evt. øvrige ingredienser med et piskeris

2Tilsæt olien lidt ad gangen til en tyk og cremet mayonnaise opstår. Start meget langsomt med olien. Efter lidt tid, kan hastigheden sættes op.

3Smag aoilien til og lad den trække køligt indtil brug.


Opdateret af Jannik søndag d. 14 december 2014 18:17. Karakter: 9