Mah rajmah

Dette er en cremet bønneret, der smager langt bedre end den ser ud. Retten kan godt tåle en del flere kryderier end der er angivet her.

Inspirationen til denne opskrift stammer fra et indisk madlavningskursus ved Anil Kumar (dvs. opskriften er lavet med udgangspunkt i Anils opskrift).
Det kan evt. tilsættes lidt grøntsager (gulerødder og kartofler), hvis det ønskes (skæres i små tern, koges med i slutningen af bønnerne). Husk at når der røres i bønnerne smatter de ud, og brænder nemmere fast.

Ingredienser

100 g røde kidney bønner, tørret vægt (rajmah)
300 g sorte linser, tørret vægt (urid sabet)
1,5 tsk salt
1 liter vand
50 g ingefær
15 g hvidløg
2 mellemstore rødløg
olie til stegning
400 g hakkede tomater
2 grønne indiske chilier
2 tsk paprika
3 tsk garam masala
1 tsk stødt koriander
1 tsk amchoor
10 g friske korianderblade
evt. smør

Fremgangsmåde

1Gennemgå bønner og linser for småsten og skyl derefter bønner og linser grundigt. Lad bønnerne og linserne ligge i blød i 10-15 minutter sammen med 1 tsk salt.

2Tilbered bønner og linser. Dette kan enten gøres ved at koge bønner og linser i en trykkoger i 40-45 minutter eller på almindeligvis, dvs. opblødning i 12-24 timer og kogning i 1-1,5 time (bønnerne skal være møre). Bønnerne og linserne skal koges i 1 liter vand tilsat 1 tsk salt.

3Skræl ingefær og hak det. Skræl rødløg og hvidløg og hak dem fint. Varm olie op på en mellemstor pande og kom rødløg og hvidløg på panden. Lad løgene stege indtil de er lysebrune. Tilsæt ingefær og steg lidt. Tilsæt så paprika, garam masala og stødt koriander. Steg krydderierne af, og tilsæt finthakket chili (fjern først kernerne) og steg det af hvis der ønskes en stærk chilismag. Tilsæt tomat, og lad det simre til det er blevet til en tyk pasta. Tilsæt det derpå til bønnerne.

4Lad retten simre og smag derefter til (evt. med noget smør - lad det simre lidt med) - den mangler muligvis salt, da det er taget fra i krydderblandingen. Pynt med hakket frisk koriander lige inden serveringen.


Opdateret af Jannik søndag d. 08 januar 2012 20:19. Karakter: 8