Lavash

Opskriften er oprindeligt fra Baked Alaska blog. Lavash kan med fordel spises sammen med rødbede- kikærte- og mandel-dip.

I stedet for topping kan man også blande 2 fed hvidløg og 2 spsk sorte oliven (begge dele hakket) i dejen. Dejen blever lidt vådere af dette, så der skal enten bruges lidt mindre vand, eller lidt mere mel.

Kan også udrulles på pastamaskine (tykkelse 4,5).

Ingredienser

10 g gær
120 ml vand
0,5 spsk agavesirup (10g)
1 spsk olivenolie
120 g fuldkorns hvedemel
120 g hvedemel
0,5 tsk salt
saltflager til topping
kerner til topping, f.eks. solsikkekerner og sesam

Fremgangsmåde

1Opløs gæren i vandet. Bland agavesirup og olie i. Bland melet og salt i. Ælt dejen i 10 min (indtil den bliver let elastisk). Smør dejen og indersiden af hæveskålen med olie. Lig dejen i skålen og dæk med et fugtigt viskestykke. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 60-90 min eller indtil dejen er vokset til dobbelt størrelse.

2Forvarm ovnen til 175 grader celcius.

3Dej delen i to. Rul dejen papirstynd på en silpat, pensl med olie og drys med kerner og saltflager og brug en kagerulle til at rulle dem forsigtigt ind i dejen. Andre slags topping kan også bruges (peber, paprika, friske krydderurter osv.). Brug en pizzaskærer til at skære dejen i mindre firkanter. Man behøver ikke nødvendigvis skære helt igennem, de kan nemt brækkes langs linierne når de er færdige.

4Bag i ovnen i 15-20 min, indtil de er let brune.


Opdateret af Jannik lørdag d. 22 september 2012 15:17. Karakter: 8