Rødbede- kikærte- og mandel-dip

Opskriften er oprindeligt fra Baked Alaska blog. Den kan med fordel bruges som dip til lavash. Tørrede kikærter svulmer ved udblødning og kogning ca. i forholddet 1:2,24 (dvs. der skal bruges ca. 112g tørrede kikærter til denne opskrift).

Ingredienser

1 rødbede, stor
250 g udblødte, kogte kikærter
40 g mandler, smuttede
5 fed hvidløg
1,5 spsk rødvinseddike
olivenolie
vand
salt & peber

Fremgangsmåde

1Vask rødbeden og kog den til den er mør. Pres skrællen af den og køl den lidt ned.

2Blend rødbede, kikærter, mandler og hvidløg med olie (mængde efter ønske) og vand (nok til at den kan blendes). Den skal blive til en forholdsvis tyk pasta. Gøres nemmest i en normal blender.

3Smag til med rødvinseddikken, salt, peber og evt. mere hvidløg.


Opdateret af Jannik søndag d. 10 juli 2011 09:11.