Bhindi bhaji

Bhindi bhaji er stegte okra med løg. Opskriften er utrolig simpel. Den kræver dog en del tålmodighed og normalt en del olie (dette kan minimeres). Opskriften er fra et indisk madlavningskursus ved Anil Kumar (hans opskrift).

Ingredienser

500 g okra
2 løg
olie til stegning
1 tsk hel spidskommen
1 frisk tomat
1 grøn indisk chili
1 tsk salt
1 tsk paprika
1 tsk haldi (gurkemeje)
1,5 tsk amchoor
friske korianderblade

Fremgangsmåde

1Skyl okra og dup dem tørre. Sorter alle okra fra der ikke er friske. Skær alle okra i stykker på ca. 2 cm. Skær løgene i tynde skiver (skær gerne løget over først).

2Varm olie op i en wok eller sautepande ved middel varme. Svits løg og spidskommen. Tilsæt okra skiverne og rør rundt. Svits okra til de er møre og lidt brune på kanten. Før okraene er færdig bliver de først meget slimmede, og senere forsvinder det værste slim.

3Skær tomater og grøn chili i aflange stykker (fjern eventuelt kernerne fra den grønne chili). Tilsæt til okraene sammen med salt, paprika, haldi og amchoor. Bland godt sammen. Lad det simre i 4 minutter og pynt med hakket friske korianderblade.


Opdateret af Sanne lørdag d. 29 maj 2010 21:22.