Baked beans

Opskriften er fra Politikens Mad tillæg søndag d. 13. marts 2011 s. 7. Opskriften er af James Price.

Ingredienser

250 g bacon
1 stort løg, hakket
2 spsk hvidløg, hakket
500 g hvide bønner (udblødte natten over i vand)
1 L kyllingefond
2,5 dl brun farin
1,5 dl mørk sirup
180 g tomatpure
0,75 dl æbleeddike
1 spsk chilipulver
2 tsk sennepspulver
salt & peber

Fremgangsmåde

1Bacon skæres i mindre tern og steges i en gryde med låg, der kan tåle at gå i ovnen. Det skal ikke være sprødt, kun lige begynde at tage farve

2Tilsæt det hakkede løg og hvidløg og lad det klare sammen med baconen

3Tilsæt de udblødte bønner og vand, så det lige dækker, samt yderligere en liter kyllingefond. Skru ned for blusset, læg låd på, og lad simre til bønnerne er knap møre, ca. en times tid. Tilsæt de øvrige ingredienser og bland alt godt. Læg låg på gryden, og sæt den ind i ovnen på 175C i et par timer

4Kig til bønnerne en gang imellem, og tilsæt evt. lidt mere væske. Skru ovnen ned til 120C, og giv den en time mere, hvorefter bønnerne er klare. Smag evt. til med salt og peber.


Opdateret af Jannik søndag d. 24 april 2011 18:10.