Albóndigas suppe

Opskriften er fra Use real butter. Vi har dog lavet nogle ændringer. Billedet er fra samme blog.
Bemærk at suppen er rimelig stærk i nedenstående version.

Ingredienser

Suppe:
1 medium løg, hakket
3 fed hvidløg, hakket
1 tsk oregano, tørret
0,5 tsk spidskommen, stødt
1,5 L oksebouillon
1 ds hk. tomater
1 chipotle chili, tørret, skåret i små stykker (ca. 3g - dog ikke mere!)
3 spsk sherry eddike
1 dl rødvin
2 gulerødder, revet
0,75 tsk salt
squash, revet, resten
50 g ris
  
albóndigas:
200 g hk. kød (ko eller gris)
1 stk chorizo (lille, f.eks. fra Cofoco/Torvehallerne), skåret i små stykker
50 g squash, revet
1 æg
1 fed hvidløg, hakket
1 lille tortilla, tør, lavet til krummer (eller 1 spsk mel)
1 spsk hk. koriander, frisk
0,5 tsk salt
1,5 tsk spidskommen, stødt
1 tst tørret oregano

Fremgangsmåde

1Suppe: Sautér løg, hvidløg, oregano og spidskommen til løgene er bløde.

2Suppe: Tilføj okseboillon, tomater, chipotle chili, gulerødder, rødvin, ris og salt. Kog op, og lad simre i 20 min.

3Albóndigas: Kom alle ingredienser til kødbollerne i en skål, og bland godt. Lav små boller af dem, og kog dem i en bred gryde/pande i ca. 3-4 min. Dette reducerer noget af fedtet i bollerne.

4Flyt kødbollerne over i suppen med en hulske, og tilføj også resten af squashen. Varm suppen igennem og smag evt. til med eddike.

5Server med frisk koriander.


Opdateret af Jannik torsdag d. 12 april 2012 20:12. Karakter: 8