Mexicansk sort bønne pølse chili

Opskriften er oprindeligt fra foodnouveau.com, ligesom billedet. Vi har lavet lidt små ændringer.

Ingredienser

Pølse:
0,75 spsk ungarsk sød paprika
2 fed hvidløg, hakket
1,5 spsk tør rødvin
1 spsk sherry vineddike
1 tørret chopotle chili
1 tsk spidskommen, stødt
1 tsk oregano, tørret
1 tsk coriander, tørret
0,25 tsk sort peber, friskkværnet
1 nip salt
200 g hk. svine-, okse- eller kalkun-kød
1 stk chorizo, lille (f.eks. fra Cofoco/Torvehallerne), i små tern
 
Chili:
olie
2 løg, hakket
0,5 spsk spidskommen, stødt
3 fed hvidløg, hakket
1 tsk oregano, tørret
sjat rødvin
sjat sherry vineddike
250 g sort bønner, udblødte og kogte - delt i 2 dele
500 ml kyllingebouillon - delt i 2 dele
1 ds hk. tomater
limejuice, friskpresset (efter smag)
chipotle chili, tørret (efter smag)
frisk koriander (med stilk), hakket

Fremgangsmåde

1Bland alle ingredienserne til "pølsen" i en skål, dæk til og lad trække i køleskabet natten over (eller et par timer hvis man har glemt det).

2Steg pølseblandingen i olie i ca. 7 min. eller indtil den er brunet.

3Tilføj løg, spidskommen, hvidløg, oregano og steg videre til løgene er bløde

4Blend halvdelen af bønnerne med halvdelen af kyllingebouillonen. Tilsæt bønnemassen, de resterende bønner, kyllingebouillonen og tomaterne, og bring i kog.

5Lad stå og simre delvist dækket med låg i ca. 45 min., eller til chilien bliver tykkere i det.

6Smag til med limejuice, chipotle chili og røget salt. Rør koriander i retten til sidst og server med mexikanske ris.


Opdateret af Jannik søndag d. 01 april 2012 16:47.