Mexicanske ris

Opskriften er oprindeligt fra Crepes of Wrath ligesom billedet.

Da risene laves i ovn, skal gryden og låg der bruges selvfølgelig tåle at kunne komme i ovnen.

Ingredienser

1 stor tomat, udkernet
1 stort skalotteløg
195 g ris, basmati
3 fed hvidløg, hakket
1 chili, mediumstærk (f.eks. jalapeño)
266 ml kyllingebouillon
1 spsk tomatpuré
0,5 tsk salt
olie
koriander, frisk, til pynt

Fremgangsmåde

1Forvarm ovnen til 165C.

2Rens ris i flere hold vand, indtil vandet er nogenlunde klart. Lad dem hvilke lidt i vandet, så de suger lidt væske.

3Skær tomaten og skalotteløg i grove stykker og purér dem med en stavblender eller lign.

4Dræn risene for vand, og steg dem i en rimelig god mængde olie indtil de er gyldne og svagt ristede.

5Tilføj hvidløg og chili, og steg videre i små 5 min.

6Tilføj tomat/skalotteløg puréen, salt, bouillon og salt og bland. Lad blandingen komme op og koge.

7Stil risene i ovnen i 15 min, tag risene ud og rør rundt i dem, og sæt dem tilbage i ovnen i yderligere ca. 15 min. (eller til de er færdige).

8Drys med frisk koriander og server til f.eks. mexicansk sort bønne pølse chili.


Opdateret af Jannik søndag d. 01 april 2012 17:09.