Gyoza

Knap 40 gyozaer. Nok til 6-8 personer, hvis der serveres noget tilbehør til.

Ingredienser

Fyld:
250 g østershatte
400 g hakket svinekød
5 blade spidskål (1/2 lille kål) eller andet kål
2 løg, hakket fint
5 fede hvidløg, fint hakket
60 g ingefær, fint hakket
3 spsk risvineddike
3 spsk østerssauce
1 spsk maizena
15 skud sort peber
1 terning kyllingbouillon
1 middelstærk chili (f.eks. Thai Orange)

Dej:
500 g mel
2 æg
160 ml vand
2 nip salt

Dressing:
33 g ingefær, fint hakket
4 spsk sherryeddike
2 spsk soyasauce

Fremgangsmåde

1Skær svampe i tynde strimler (ikke for lange) og steg dem ved svag til middel varme på en pande indtil de er godt stegte.

2Bland de stegte svampe med hakket svinekød, spidskål (i tynde små strimler), løg, hvidløg, ingefær, risvineddike, østerssauce, maizena, sort peber, kyllingbouillon og chili. Bland godt indtil fyldet er blevet til en relativ sammenhængende fyld. Stil fyldet på køl, indtil det skal bruges.

3Dejen samles af mel, æg, vand og lidt salt. Dejen æltes igennem og lidt ekstra vand kan eventuelt tilsættes (men pas på). Dejen bliver ret gummiagtig (især når den rulles ud), lidt som frisk pasta, hvilket er tiltænkt.

4Dejen rulles ud i små runde stykker dej, evt. ved at rulle ud i et stort stykke (start med halvdelen) og stikke ud i passende runde stykker. Dejen skal være ca. 2-3 mm tyk. Det kan være ret svært at få dejen tilstrækkelig tynd. Mindre kan dog også gøre det.

5Fyldet fordeles på dejen og dejen lukkes om fyldet, så pakken får en halvmåneform. Dejen kanten mellem de to sider fugtes med lidt vand og pakkerne lukkes med at trykke kanterne sammen. De små gyozaer sættes på en flade (drysset med lidt mel), så de får en trekantsform med samlingen opad. Der kan snydes lidt ved at benytte en lille pirogform til at forme gyozaerne.

6En sautepande (med flad bund) varmes op. Lidt olie tilsættes og 6-10 gyozaer sættes på panden, når den er varm. Der skal ikke for mange gyozaer i panden ad gangen, da gyozaerne hæver lidt og nemt kommer til at hænge sammen. Gyozaerne steges i 2-4 min. ved middel varme, så de får en lysebrun bund.

73 spsk vand tilsættes og låg lægges på gryden. Lad gyozaerne dampe i 1-2 min., hvorefter der hældes mere væske på. Denne proces gentages indtil gyozaerne er færdige.

8De færdige gyozaer serveres sammen med en simpel dressing af ingefær, sherryeddike og soyasauce.


Opdateret af Jannik lørdag d. 12 oktober 2013 13:18.