Buta Kakuni (braiseret svinbryst)

Buta kakuni er en meget aromatisk og lækker måde at bruge svinekød på. Opskriften stammer fra norecipes.com. Kødet kan serveres sammen med braiseret grønt (braiseret i kogevæsken) og lidt ris, eller bruges i suppe. Desuden er kødet rigtig godt i koldt. Eventuel væske i overskud kan med fordel bruges i supper eller som krydderi i andre japanske retter.

I Danmark bruges svinebryst meget ofte til stegt flæsk, hvorfor de stykker der ofte kan findes er skiveskåret. Til denne opskrift kan dette godt bruges, men større stykker er optimalt.

Ingredienser

600 g svinebryst
5 cm ingefær (godt tykt stykke)
2 fed hvidløg (store)
250 ml vand
1 spsk rørsukker
2 spsk soyasauce
4 g dashi
150 ml mirin

Fremgangsmåde

1Ingefær skæres i store stykker og hvidløgene bankes flade. De kommes i en gryde sammen med vand, sukker, soyasauce, dashi og mirin. Væsken koges op og simre i 10-15 min.

2Svinebrystet skæres i tykke skiver (3-5 cm) og kommes i væsken. Væsken skal gerne dække kødet. Lad kødet simre i ca. 3 timer.

3Kødet kan spises med det samme eller de kan hvile i væsken natten over. Hvis det får lov til at køle ned kan det blive nødvendigt at varme det op igen, da væsken bliver til gele.


Opdateret af Sanne mandag d. 11 marts 2013 21:26.