Barbecue oksebryst

Opskriften er lavet til et fersk stykke oksebryst, men sovsen er helt genial til at lave imiteret pulled pork i af kolde rester af okse eller gris. I så fald skær kødet i mindre stykker og lad det simre i sovsen i 1 time på et blus i en almindelig gryde.

Ingredienser

oksebryst (eller andet kød, gerne stykker med en del fedt, ben og bindevæv)
1 dåse hakket tomater
1 dl æblecidereddike
1 tsk salt
lidt peber
1 tsk røget paprika
2 stk hel sød røget mini peberfrugter
2 tsk dijonsennep
0,5 tsk stødt spidskommen
0,5 tsk chipotle
80 g brun farin
1 finthakket løg
2 fed finthakket hvidløg

Fremgangsmåde

1Sæt en stegeso i blød i vand i mindst en halv time imens sovsen tilberedes. En almindelig gryde kan også bruges.

2Steg løg og hvidløg gyldne. Tilsæt de øvrige ingredienser og kog sovsen ind. Smag til og ret opskriften.

3Steg oksebrystet af på en pande, læg den i stegesoen og hæld sovsen omkring kødet. Sæt stegesoen i ovnen og varm langsomt ovnen op til 160-180 grader over den første time (start ved 90 grader). Lad oksebrystet simre i mindst 2, gerne 3-4, timer indtil kødet i mørt..

4Tag kødet op af stegesoen. Skil fedt og ben fra kødet og skim sovsen. Kom herefter kød og sovs i en gryde, hvor det langsomt koges ind.

5Server med coleshaw og burgerboller.


Opdateret af Jannik søndag d. 06 april 2014 21:10.