Grøn shakshuka m. tomatillos

Shakshuka er en mellemøstlig/jødisk lækker, og simpel ret. Normalt lavet med tomater, men her i en grøn version.

Spis evt. med socca.

Ingredienser

450 g tomatillos
kål (savoy-, grøn-, palme-, spids-kål eller bladbeder - eller en blanding) - så det passer
2 chilier, jalapeno
1 løg
4 fed hvidløg
1 tsk spidskommen, stødt
0,5 tsk salt
4 æg

Fremgangsmåde

1Tag skallen af tomatillos, og vask dem

2Skær tomatillos i små stykker/tern, og snit kålen semi groft.

3Snit løg og hvidløg fint, og steg på panden. Tilsæt spidskommen, chili og salt.

4Tilsæt tomatillos, og derefter kålen. Lad boble indtil ca. halvdelen af væsken er fordampet.

5Lav huller til æggene, og slå dem ud i hullerne.

6Steg videre indtil det hvide i æggene er færdigt, men blommerne stadig er smilende. Bag evt. i ovnen, hvis du alligevel laver socca.


Opdateret af Jannik mandag d. 07 november 2016 21:12. Karakter: 8