Græskarhumus

Græskarhumus spises gerne ovenpå fladbrød med grillet halloumi, karameliserede løg og lidt salat (f.eks. red frills).

Ingredienser

0,5 stk Crown Prince græskar (ca. 1-1,5kg) - befriet for kerner
2 stk løg (gerne rødløg)
4 fed hvidløg
1 fed hvidløg
0,5 citron, saften af
frisk timian (ca. 6 gode kviste)
frisk rosmarin (ca. 2-3 gode kviste)
salt og peber
olie

Fremgangsmåde

1Skær græskar i semi store tern

2Skær løg i både og del hvidløgsfed midt over

3Bred græskartern, løg, hvidløg og krydderier ud på en bageplade og vend med olie

4Bag i en 175C varm ovn med varmluft i 20-30 min. Det skal være blødt, men ikke helt smattet. Tag bladene af krydderurterne, og kasser de grove stængler.

5Tag ud af ovnen, og kom i en gryde/beholder. Tilføj 1 fed presset hvidløg og saften af 0,5 citron.

6Lav en grov mos med en kartoffelmos-moser. Smag evt. til med flydense oksebouillon

7Server på fladbrød med grillet halloumi, karameliserede løg og lidt salat.


Opdateret af Jannik onsdag d. 21 november 2018 21:48.