Fyldte smågrise

Små fyldte brød formet som smågrise med svinekød med hoisinsauce, blommesauce og ingefær. De fungerer godt som snack, nem frokost eller et indslag i en madpakke.

Ingredienser

250 g hakket løg
40 g hvidløg hakket fint
80 g ingefær, hakket
1 kg hakket svinekød
5 spsk blommesauce
3 spsk hoisinsauce
peber (en god del)
evt. sichuan peber
2 spsk soyasauce
1 portion fødselsdagsbolledej med 300 g fuldkornsmel

Fremgangsmåde

1Steg løg til de får lidt farve i en mellemstørrelse gryde.

2Tilføj hvidløg og ingefær og steg videre i 5 min

3Tilføj svinekød og steg til det er gennemstegt.

4Tilføj blommesauce, hoisinsauce, peber og soyasauce til fyldet og smag det til.

5Form små bolde af dejen og rul dejen ud. Kom en lille mængde fylde på dejen og form til en aflang bolle. Pas på med at lave dejen så tynd at der kommer huller på den. Form små stykker dej til en tryne og ører. Brug to peberkorn som øjne. Sæt den lille gris på en bageplade. Gentag indtil pladen er fyldt.

6Pensl smågrisene med mælk eller æg. Bag i ovnen ved 200 grader indtil grisene har fået en gylden farve.


Opdateret af Sanne søndag d. 08 september 2019 12:00.