Maltbrød

Opskriften er en nedbarberet version af en opskrift fra et amerikansk site. Derudover er den tilpasset vores ønsker. Den oprindeligt version er ikke med malt, dette er tilføjet for at få et mørkere brød med en sødere smag. Brødet kan dog også sagtens bages uden malt (brug da bare 'normalt' vand).

Pas på med ikke at bruge for meget fintmalet malt - brødet bliver bittert af det!

Ingredienser

250 g hvedemel, normal
250 g hvedemel, fuldkorn
5 g mørk malt (1200 EBC), kværnet fint (kværn med melet)
15 g gær
360 g maltvand
1,5 tsk salt
1 spsk olie
60 g maltsirup
1 spsk solsikkekerner

Fremgangsmåde

1Lav maltvandet, og sørg for at det er under ca. 30C.

2Bland alle ingredienserne sammen, og lad hæve 3-4 timer til mindst dobbelt størrelse (gerne 3x).

3Slå dejen ned, og overfør den til en godt melet hævekurv med en del mel rundt om (den er meget fugtig)

4Lad den hæve 3-4 timer i hævekurv til mindst dobbelt størrelse.

5Varm ovnen op til max. varme (250C) med en pizzasten i ovnen, og en bradepande i bunden af ovnen.

6Lad brødet falde blidt ud af hævekurven ned på den varme pizzasten, uden at brødet falder for meget sammen. Skær blidt et kryds i toppen af brødet med en skarp kniv, og kom 1 kop vand i den varme bradepande.

7Luk hurtigt ovnen, så dampen ikke slipper ud, og bag brødet 25-35 min. til det lyder hult når man dunker det i bunden.


Opdateret af Jannik lørdag d. 14 maj 2011 12:44.