Chokoladekage med moccacreme og karameltopping

Dette er er meget stor, tung og sød kage, som egner sig bedst til specielle lejligheder med mange mennesker. Hvis man benytter en mindre form til kagen, kan opskriften ofte halveres.

Opskriften på chokoladekagen stammer fra bloggen kagekonen.com.

Ingredienser

250 g smør
250 g mørk chokolade
2 dobbelt espresso
1 dl vand
60 g kakao
3,5 g natron
550 g sukker
4 æg
8 tsk rapsolie
125 ml kærnemælk
300 g mel
0,5 tsk salt
10 g bagepulver
1 håndfuld pistacienødder
1 portion moccasmørcreme
1 portion flødekaramel

Fremgangsmåde

1Smør, chokolade, vand og espresso kommes i en gryde og smeltes ved lav varme.

2Mel, kakao, salt, bagepulver og natron sigtes sammen i en skål. Tilsæt sukker og bland det hele godt.

3Æg, olie og kærnemælk røres/piskes sammen med en gaffel.

4Bland ægge/kærnemælks-massen og chokolade/smør-massen med resten. Brug en stor ske eller dejskraber. Kom dejen i smurt springform og bag den som nævnt.

5Bag i 1-2 timer ved 160 grader i ovnen.

6Kagen bliver bedst, hvis den får lov at hvile et par dage i køleskabet. Husk at pakke den godt ind, så den ikke tager smag fra andre madvarer.

7Kagen skæres over horisontalt på midten. Moccacremen smøres på toppen af den nederste del af kagen. Den øverste del af kagen placeres derefter oven på cremen. Kagen placeres på et fad og den flydende karamel hældes forsigtigt ud over kagen, der til sidst pyntes med groft hakkede pistacienødder.


Opdateret af Sanne onsdag d. 22 maj 2013 18:03. Karakter: 10