Keema naan

Keema naan er naan brød fyldt med krydret kød. De smager utroligt godt. Bedre end samosa, og er relativ nemme at lave. Desuden kan en del af arbejdet foretages på forhånd. Smagen i keema naan fremhæves og komplimenteres utrolig godt af tomat saalan.

Brødene kan serveres varme direkte fra ovnen eller pakkes ind i staniol, hvorved de holdes varme i et stykke tid. Opskriften er fra et indisk madlavningskursus ved Anil Kumar (hans opskrift). Opskriften er svagt modificeret efter vores egen præference. Dejenmængden er bl.a. reduceret til 2/3.

Dejens konsistens har utrolig stor betydning for hvor nemme brødene er at lave og hvor godt resultatet bliver. Dejen skal gerne være ret elastisk og relativ våd. Samtidig må fyldet ikke være varmt, når brødene laves, da det kan medvirke til at dejen mister sin elasticitet.

Ingredienser

20 g smør
135 ml yoghurt natural
1,5 tsk sukker
3,5 g salt til dejen
20 g gær
1 dl vand
335 g mel
lidt smør til brødene
Keema mutter, dog uden ærter (de laver huller i dejen)

Fremgangsmåde

1Smelt smøret og rør det sammen med yoghurt, sukker, salt, gær og lunkent vand. Lad herefter blandingen trække i 5-10 minutter. Væsken kommes lidt ad gangen i melet, hvorefter den æltes godt (dejen skal være lidt klistret). Dejen dækkes med et fugtigt visketykke og hviler herunder i ca. 1 time.

2Lad Keema mutter køle helt af.

3Brødene laves ved at en lille klump dej vendes godt i mel og trykkes flad på en bordplade. Derefter puttes fyld på dejen. Der skal så meget fyld på dejen, at dejen lige kan samles over fyldet ved at hive alle dejens kanter op over fyldet. Når fyldet er lukket inde i dejen, trykkes brødet fladt ved hjælp af håndkraft. Det gør ikke noget at der kommer små huller i dejen, hvor kødet kan ses, men større huller skal undgås.

4Brødene bages på en varm plade i en forvarmet ovn ved ca. 220 grader. Når brødet begynder at blive brunt vendes det og bages færdigt. Når brødet kommer ud af ovnen kommes der lidt smør på begge sider.


Opdateret af Jannik tirsdag d. 29 juli 2014 20:35.