Løgtærte

Har men ikke friske løg med top, bruges bare 4-5 løg i stedet (ca. 0,5kg). Porrer kan også sagtens bruges i stedet (eller en blanding af løg og porrer).

Ingredienser

1 tærtebund
100 g bacon
3 friske løg med top
2 tsk rørsukker
100 g revet ost (vi bruger cheddar)
3 æg
1,5 dl mælk
1 tsk majsstivelse
15 skud peber
12 skud salt

Fremgangsmåde

1Fjern det værste fedt fra baconen og skær det resterende i mindre stykker. Varm en mellemstørrelse pande op og steg baconen lysebrun (det tager kun nogle få minutter maksimalt).

2Vask løgene og skær dem i tynde skiver. Steg løgene på panden ved middel varme sammen med baconen.Når løgene er begyndt at blive bløde tilsættes sukker. Steg videre i et 10-15 minutter.

3Varm ovnen op til 200 grader.

4Bland æg, mælk, majsstivelse, salt og peber i en beholder og pisk det sammen med en gaffel.

5Rul tærtebunden ud og kom den i formen. Kom baconen og løgene i bunden af tærten og til sidst æggemassen. Sørg for at overfladen er jævn og sæt så tærten i ovnen.

6Bag tærten i 15-20 minutter, indtil den er rimelig fast, og hæld osten oven på tærten. Bag tærten videre i yderligere 10-20 minutter. Tærten er færdig når den er fast og osten ovenpå er lysebrun.


Opdateret af Jannik mandag d. 29 juni 2015 17:56.