Løgtærte

Har men ikke friske løg med top, bruges bare 4-5 løg i stedet (ca. 0,5kg). Porrer kan også sagtens bruges i stedet (eller en blanding af løg og porrer).

Hvis man vil lave en vegetar version, kan bacon erstattes af 4 spsk gærflager, 1 tsk røget paprika og 1 tsk røget salt (gerne amerikansk hickory smoked).

Ingredienser

1 tærtebund
100 g bacon (se vegetarisk alternativ ovenover)
3 friske løg med top
1 chili, Jamaican Bell
2 tsk rørsukker
100 g revet ost (vi bruger cheddar)
3 æg
1,5 dl mælk
1 tsk majsstivelse
15 skud peber
12 skud salt

Fremgangsmåde

1Fjern det værste fedt fra baconen og skær det resterende i mindre stykker. Varm en mellemstørrelse pande op og steg baconen lysebrun (det tager kun nogle få minutter maksimalt).

2Skær løgene i tynde skiver. Steg løg og chili på panden ved middel varme sammen med baconen. Når løgene er begyndt at blive bløde tilsættes sukker. Steg videre i et 10-15 minutter - men gerne længere.

3Varm ovnen op til 200 grader.

4Bland æg, mælk, majsstivelse, salt og peber i en beholder og pisk det sammen med en gaffel.

5Rul tærtebunden ud og kom den i formen. Kom baconen og løgene i bunden af tærten og til sidst æggemassen. Sørg for at overfladen er jævn og sæt så tærten i ovnen.

6Bag tærten i 15-20 minutter, indtil den er rimelig fast, og hæld osten oven på tærten. Bag tærten videre i yderligere 10-20 minutter. Tærten er færdig når den er fast og osten ovenpå er lysebrun.


Opdateret af Sanne lørdag d. 17 september 2022 19:16.