Chana masala

Opskriften er fra et indisk madlavningskursus ved Anil Kumar (hans opskrift).

Ingredienser

250 g rødløg
75 g hvidløg
75 g ingefær
olie til stegning
400 g hakket tomater
10 g hel spidskommen
2 tsk salt
1 tsk paprika
1 tsk haldi (gurkemeje)
1,5 tsk garam masala
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
2 tsk amchoor
2 tsk chana masala
3 dåser kikærter
250 ml vand
10 g frisk koriander
grønne indiske chilier

Fremgangsmåde

1Pil løgene og hvidløg. Skræl ingefær. Hak løg, hvidløg og ingefær fint.

2Kom olie i en gryde og varm den op. Når olien er varm kommes løg og hvidløg på panden. Steg løg og hvidløg i ca. 5 minutter og tilsæt dernæst ingefær. Steg videre til det hele er blevet lysebrunt.

3Kom tomater, hel spidskommen, salt, paprika, haldi, garam masala, stødt spidskommen, stødt koriander, amchoor og chana masala i gryden. Lad blandingen simre videre i et par minutter.

4Tilsæt kikærter og vand. Bland det godt sammen og læg låget på gryden. Lad retten simre indtil retten er tyknet og fået en god konsistens. Smag retten til og pynt med hakket frisk koriander og finthakket grønne indiske chilier.


Opdateret af Jannik torsdag d. 25 november 2010 21:40.