Sofrito

Opskriften tager inspiration i goumand.dks Torino Toast. Sofrito kan f.eks. bruges som "snask" i en varm sandwich.

Vi plejer bare at beklæde 2 skiver toastbrød eller foccacia med et par skiver god cheddar, sofrito og lidt kraftig salal/kål (spidskål, palmekål eller lign.), og så en tur i toasteren.

Ingredienser

1 løg
1 ds hk. tomater
4 fed hvidløg
150 g knoldselleri eller bladselleri (eller en blanding)
1 gulerod
100 g bacon, skåret i tern
1 kyllingebouillon
oregano/timian
1 chili af medium styrke (f.eks. Jamaican bell eller 0,25 habanero)
lidt chipotle chili
røget paprika
evt. salt og/eller bouillon
ansjoser

Fremgangsmåde

1Snit grøntsager fint

2Steg løg i bacon/baconfedt i ca. 20 min. ved lav-medium varme. Tilsæt hvidløg og steg lidt.

3Tilsæt grøntsager og steg lidt. De må stadig gerne have lidt bid.

4Tilsæt tomater, hakket chili og krydderier.

5Steg videre indtil det har opnået en tilstrækkelig tyk konsistens. Smag evt. til med salt/okse bouillon og røget paprika.


Opdateret af Jannik søndag d. 02 april 2017 20:12. Karakter: 9