Mexican baked eggs

Opskrifen (og billedet) er fra Closet Cooking. Bemærk at retten er lidt stærk.

Ingredienser

1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 tsk spidskommenpulver (eller ristet og malet)
1 tsk paprika, røget
2 jalapeno chilier, hakket (eller en lille habanero)
1 dåse hk. tomater
1 dåse sorte bønner, renset og drænet (250g bønner, 105g tørrede)
1 tsk oregano
1 bouillonterning, okse
1 håndfuld koriander, hakket
4 æg
70 g revet cheddar (eller nok til at dække toppen)
olie
salt og peber

Fremgangsmåde

1Steg løgene i olie indtil de er møre, ca. 5-7 min.

2Tilsæt hvidløg, spidskommen, oregano, chili og røget paprika og steg videre i ca. 1 min.

3Tilsæt tomater, bouillon og bønner. Smag til med salt og peber, kog op, og lad simre i ca. 20 min. indtil saucen tykner (evt. uden låg)

4Rør koriander i, og hæld i ildfast fad.

5Lad nogle små fordybninger, og slå æggene ud heri.

6Bag i forvarmet ovn ved 175C indtil ægene begynder at stivne, ca. 15-20 min.

7Kom revet ost på, og grill et par min (det skal bare smelte, ikke få farve)


Opdateret af Jannik fredag d. 21 marts 2014 11:33.