Mexican baked eggs
Opskrifen (og billedet) er fra Closet Cooking. Bemærk at retten er lidt stærk.
Ingredienser
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 tsk spidskommenpulver (eller ristet og malet)
1 tsk paprika, røget
2 jalapeno chilier, hakket (eller en lille habanero)
1 dåse hk. tomater
1 dåse sorte bønner, renset og drænet (250g bønner, 105g tørrede)
1 tsk oregano
1 bouillonterning, okse
1 håndfuld koriander, hakket
4 æg
70 g revet cheddar (eller nok til at dække toppen)
olie
salt og peber
Fremgangsmåde
1Steg løgene i olie indtil de er møre, ca. 5-7 min.
2Tilsæt hvidløg, spidskommen, oregano, chili og røget paprika og steg videre i ca. 1 min.
3Tilsæt tomater, bouillon og bønner. Smag til med salt og peber, kog op, og lad simre i ca. 20 min. indtil saucen tykner (evt. uden låg)
4Rør koriander i, og hæld i ildfast fad.
5Lad nogle små fordybninger, og slå æggene ud heri.
6Bag i forvarmet ovn ved 175C indtil ægene begynder at stivne, ca. 15-20 min.
7Kom revet ost på, og grill et par min (det skal bare smelte, ikke få farve)
Opdateret af Jannik Friday d. 21 March 2014 11:33.