Gyudon

Dette er en fin lille hurtig aftensmad til to personer. Den er ret nem at lave. Shichimi giver meget smag til retten, så lad være med at undlade det. Opskriften stammer fra vintagetrinkets.blogspot.sg.

Ingredienser

300 g flankesteak, wokstrimler eller lignende skåret tyndt
1 almindeligt løg, skåret i strimler
3 spsk soyasauce
3 spsk mirin
4 tsk sukker
150 ml vand
1,5 tsk dashi
kogte ris
2 onsen æg, alternativt pocheret eller blødkogte æg
shichimi

Fremgangsmåde

1Varm olie i en pande. Tilsæt kødstrimlerne og sauter dem kort. De skal ikke være mere end lige nøjagtig steg. Tag kødet (og evt. kødsaft) af panden. Kødet kan med fordel steges af to omgange.

2Bland soyasauce, mirin, sukker, vand og dashi i panden. Kog løgene i væsken og lad dem simre under låg i 5-10 min, indtil de er helt bløde.

3Reducer væsken til en halvtyk sauce. Tilføj kødsaft og kog lidt yderligere.

4Kom kødet i gryden. Varm igennem og kan panden af blusset.

5Arranger kogte ris i to skåle. Kom kød og sauce ovenpå. Server med et æg på toppen og lidt fint snittet forårsløg og shichimi powder.


Opdateret af Jannik mandag d. 18 marts 2013 21:24.