Falafel

Opskriften tager udgangspunkt i Toris Kitchen falafel opskrift.

Spises på f.eks. indiske fladbrød med lidt fintskåret kål, en dressing af skyr, hvidløg og spidskommen og lidt syltede løg.

Ingredienser

24 g mel (hvede eller kikærte)
20,5 g salt
20,5 g spidskommen, stødt
7 g koriander, stødt
1 g chipotle
0,75 tsk peber, sort
3 nip kardemomme, stødt
1 løg
6 fed hvidløg
lidt persille, hakket
450 g kikærter, TØRRE

Fremgangsmåde

1Opblød kikærter i vand i mindst 8 timer (kikærterne skal IKKE koge, og det må ikke være kikærter fra dåse)

2Dræn kikærter, og blend dem med resten af ingredienserne. Det må ikke blive til mos (hummus), men der må heller ikke være alt for mange grove stykker i. Det skal være et sted mellem cous-cous og pasta. Vi gør det nemmest i en minihakker. Pas på med for meget persille, da det kan få bollerne til at skille ved stegning.

3Lav nogle boller, og steg i rigeligt olie. De skal ca. have 2-3 min. pr. side.


Opdateret af Jannik søndag d. 05 november 2017 13:19.