Flødeis - frugt
Nem og lækker is. Opskriften var oprindeligt til lakridsis, men vi fandt ud af at den sagtens kunne laves med andre smage:
- 90 - dog ikke overraskende:Solbæris: Kog 300g solbær med 50g rørsukker og en tom vaniljestang i 5-10 min. Passer massen igennem en sigte, køl af og bland i ismassen. Vaniljekornene fra stangen piskes med i ægge/sukker blandingen (brug kun 50g sukker og 200-210g sødmælk). Kør på ismaskine i 40 min. Solbærresterne kan spises som topping på skyr/yoghurt.
- 90: Stikkelsbæris: Kog 300g stikkelsbær med 50g rørsukker og en tom vaniljestang i 5-10 og bland i ismassen. Vaniljekornene fra stangen piskes med i ægge/sukker blandingen (brug kun 45g sukker).
- Hindbæris: Laves som solbæris, bare med hindbær. Brug kun 25g sukker i hindbærene og 50g til isen. Pres gerne hindbærene kraftigt gennem sien, det giver en mere cremet is. Brug gerne både meget modne og semi-umodne hindbær sammen.
- hindbær/citrongræsis 85: 150g hindbær (som hindbæris m. 20g sukker) og 20g citrongræs (som citrongræsis). Brug 55g sukker.
- Havtornis: Laves som solbæris, bare med havtorn - dog uden vanille. Havtorn giver mere væske, så brug kun 190g sødmælk.
- Citronis: Bland 2 dl citronsaft (ca. 4 øko citroner) i ismassen når den kører på maskinen. Kør i ca. 40 min. Lav evt. juliennestrimler af citronskallen og kog i en sirupslage til dekoration af isen.
- Appelsinis: Bland 2 dl appelsinsaft i ismassen. Tilsæt evt. 4cl grand marnier, da isen kan være meget mildt smagende. Kør 45 min. på ismaskine.
- Granatæble is m. sirup: Fjerne kernerne fra et granatæble. Tilsæt dem hele til ismassen sammen med 2? spsk. granatæble sirup. Evt. justering af sukkermængde?
- 89/92 (med citron) Hyldeblomstis: brug 195g sødmælk og kun 20g sukker. Tilsæt ca. 2dl hyldeblomstsaft. Server med citronsaft.
- 88: Hybenroseis: Brug kun 15g sukker og tilsæt 2dl hybenrosesirup
- 90: hybenroseis: brug 2dl hybenrosevand og kun 50g sødmælk
- ingefæris: Bland 2 dl ingefærsirup i ismassen. Brug kun 20g sukker
- 85 bergamotte citron: bland 175g bergamottecitron marmelade i, brug kun 200g mælk og 60g sukker
- 85: Rabarberis m. kardemomme: Brug kun 100ml mælk og 250ml rabarber/kardemomme saft
- ananasis
- pæreris
- ferskenis med habanero Dulce
- blomme og maderia
- Issandwich med kirsebæris og brownie
- Hindbæris med karamelchokolade og frysetørrede hindbærstykker
- 85: pomerans is
- Appelsinis med appelsinmarmelade
- Bananis: Brug 0,5 vaniljestang (se vaniljeis) og 315g banan most med saften fra 0,5 citron. Brug 60g mørk muscovado sukker og brug kun 190g fløde. Tilsæt 70g 70% grofthakket mørk chokolade til sidst.
- blommeis 89: bland 2,5 dl blommesirup, 60g sukker, kun 160g mælk
- sharon frugt
- Campari med grapeis 83: Tilføj 100ml pink grapefrugt saft og 45ml Campari. Brug kun 100ml sødmælk.
- 89: rabarberis: kog 210g rabarber med 40g sukker. Bland i ise, men brug kun 180g mælk og 40g sukker
- Hyldebæris: Tilsæt 200g hyldebærsaft og brug kun 45g sukker og 190g mælk. Server evt. med tvebakker
Ingredienser
4 past. æggeblommer
75 g rørsukker
0,25 L piskefløde (238g)
0,25 L sødmælk (250g)
Fremgangsmåde
1Pisk æggblommer og sukker til æggesnaps
2Pisk langsomt sødmælken og smagen i æggemassen (under konstant piskning).
3Pisk fløden til en "tynd" flødeskum og bland med æggemassen. Kør på ismaskine.
4Frys i beholder (bemærk at den fylder mere end 1L pga. luften der er pisket i isen) - smager bedst efter den lige er frosset i 2-4 timer. Der er den stadig lidt cremet, og har en meget lækker konsistens.
Opdateret af Jannik Saturday d. 24 July 2021 09:34.