Flødeis - frugt

Nem og lækker is. Opskriften var oprindeligt til lakridsis, men vi fandt ud af at den sagtens kunne laves med andre smage:

  • 90 - dog ikke overraskende:Solbæris: Kog 300g solbær med 50g rørsukker og en tom vaniljestang i 5-10 min. Passer massen igennem en sigte, køl af og bland i ismassen. Vaniljekornene fra stangen piskes med i ægge/sukker blandingen (brug kun 50g sukker og 220g sødmælk). Kør på ismaskine i 40 min. Solbærresterne kan spises som topping på skyr/yoghurt.
  • 90: Stikkelsbæris: Kog 300g stikkelsbær med 50g rørsukker og en tom vaniljestang i 5-10 og bland i ismassen. Vaniljekornene fra stangen piskes med i ægge/sukker blandingen (brug kun 45g sukker).
  • Hindbæris: Laves som solbæris, bare med hindbær. Brug kun 25g sukker i hindbærene og 50g til isen. Pres gerne hindbærene kraftigt gennem sien, det giver en mere cremet is. Brug gerne både meget modne og semi-umodne hindbær sammen.
  • hindbær/citrongræsis 85: 150g hindbær (som hindbæris m. 20g sukker) og 20g citrongræs (som citrongræsis). Brug 55g sukker.
  • Havtornis: Laves som solbæris, bare med havtorn - dog uden vanille. Havtorn giver mere væske, så brug kun 190g sødmælk.
  • Citronis: Bland 2 dl citronsaft (ca. 4 øko citroner) i ismassen når den kører på maskinen. Kør i ca. 40 min. Lav evt. juliennestrimler af citronskallen og kog i en sirupslage til dekoration af isen.
  • Appelsinis: Bland 2 dl appelsinsaft i ismassen. Tilsæt evt. 4cl grand marnier, da isen kan være meget mildt smagende. Kør 45 min. på ismaskine.
  • Granatæble is m. sirup: Fjerne kernerne fra et granatæble. Tilsæt dem hele til ismassen sammen med 2? spsk. granatæble sirup. Evt. justering af sukkermængde?
  • 89/92 (med citron) Hyldeblomstis: brug 195g sødmælk og kun 20g sukker. Tilsæt ca. 2dl hyldeblomstsaft. Server med citronsaft.
  • 88: Hybenroseis: Brug kun 15g sukker og tilsæt 2dl hybenrosesirup
  • 90: hybenroseis: brug 2dl hybenrosevand og kun 50g sødmælk
  • ingefæris: Bland 2 dl ingefærsirup i ismassen. Brug kun 20g sukker
  • 85 bergamotte citron: bland 175g bergamottecitron marmelade i, brug kun 200g mælk og 60g sukker
  • 85: Rabarberis m. kardemomme: Brug kun 100ml mælk og 250ml rabarber/kardemomme saft
  • ananasis
  • pæreris
  • ferskenis med habanero Dulce
  • blomme og maderia
  • Issandwich med kirsebæris og brownie
  • Hindbæris med karamelchokolade og frysetørrede hindbærstykker
  • 85: pomerans is
  • Appelsinis med appelsinmarmelade
  • Bananis: Brug 0,5 vaniljestang (se vaniljeis) og 315g banan most med saften fra 0,5 citron. Brug 60g mørk muscovado sukker og brug kun 190g fløde. Tilsæt 70g 70% grofthakket mørk chokolade til sidst.
  • blommeis 89: bland 2,5 dl blommesirup, 60g sukker, kun 160g mælk
  • sharon frugt
  • Campari med grapeis 83: Tilføj 100ml pink grapefrugt saft og 45ml Campari. Brug kun 100ml sødmælk.
  • 89: rabarberis: kog 210g rabarber med 40g sukker. Bland i ise, men brug kun 180g mælk og 40g sukker
  • Hyldebæris: Tilsæt 200g hyldebærsaft og brug kun 45g sukker og 190g mælk. Server evt. med tvebakker

Ingredienser

4 past. æggeblommer
75 g rørsukker
0,25 L piskefløde (238g)
0,25 L sødmælk (250g)

Fremgangsmåde

1Pisk æggblommer og sukker til æggesnaps

2Pisk langsomt sødmælken og smagen i æggemassen (under konstant piskning).

3Pisk fløden til en "tynd" flødeskum og bland med æggemassen. Kør på ismaskine.

4Frys i beholder (bemærk at den fylder mere end 1L pga. luften der er pisket i isen) - smager bedst efter den lige er frosset i 2-4 timer. Der er den stadig lidt cremet, og har en meget lækker konsistens.


Opdateret af Jannik lørdag d. 07 oktober 2017 23:21.