Butter chicken

Opskrift er fra et madlavningskursus med Anil Kumar. Vi har justeret den til efter vores smag, hvilket bl.a. indebærer at den nu ikke indeholder smør mere. Ønsker man en mere "korrekt" butter chicken, kan man tilsætte ca. 50g smør samtidig med at man putter kyllingen i sovsen.

Ønsker man en vegetarisk version, eller har man ikke lige kylling, kan denne erstattes med ca. 700g kartofler og gulerødder. I så fald skæres disse i tern, og steges i lidt olie sammen med det krydderi der skulle have været ved kyllingen i ca. 15 min. Herefter bruges de ligesom kyllingen, efter den har været i ovn.

Retten kan spises med indiske ris eller naan brød.

Ingredienser

1 kg kyllingelår
250 g løg
75 g hvidløg
50 g ingefær
1 ds hk. tomater
400 ml vand
60 g frisk koriander
2 tsk salt (eller efter smag og behag)
1 tsk paprika
1 tsk haldi (gurkemaje)
1,5 tsk garam masala
1 tsk spidskommenpulver
1 tsk amchoor (mango pulver)
1 tsk tandoori masala
2 tsk chicken masala
1 spsk solsikkeolie, til kyllingen
olie, til stegning

Fremgangsmåde

1Tag skinden af kyllingelårene. Dette gøres nemmest under en kold vandhane. Lav nogle ridser i kødet med en kniv, og kom kyllingelår i en skål og tilsæt 1 spsk. solsikke olie, 1 tsk salt, 1 tsk tandoori masala, 1 tsk chicken masala og bland det hele grundigt. Lad den hvile i 20 minutter.

2Hak løg , hvidløg, ingefær og korianderblade.

3Efter kyllingen har hvilet kommes den i et ovnfast fad og sætte midt i en forvarmet ovn ved 250C i ca. 30 minutter, til kyllingen er blevet lyse brun.

4Steg finhakket hvidløg i olie ved forholdsvis svag varme. Når de er ved at være lyse brune tilsættes finhakket løg, og disse steges også ved svag varme til de bliver lyse brune. Der skal røres rundt jævnlig så de ikke brænder fast i bunden.

5Tilsæt finthakket ingefær og alle krydderierne og steg af. Tilsæt derefter hk. tomater.

6Lad retten simre til det meste af væsken er fordampet, og blev den derefter med en stavblender eller i en blender til en jævn tyk pasta. Bruges stavblender er det nødvendigt at hælde den over i et højere glas, da den ellers ikke kan blendes ordentligt.

7Tilsæt vand (og grøntsager, hvis retten laves med grøntsager i stedet for kylling), og lad retten simre til det hele er jævnet.

8Tag kyllingen ud af oven, og tilsæt den til rettetn. Lad dem simre på svag varme i 10-12 minutter. Pynt evt. med frisk hakket koriander.


Opdateret af Jannik søndag d. 29 december 2013 01:24.