Pakora

Opskriften og billedet er fra River Cottage.

Denne opskrift er kun på selve dejen. Der skal selvfølgelig noget fyld/smag i. Her kan man vælge næsten hvad som helst. Det kunne f.eks. være løgringe, majs, blomkål eller hvad man ellers lige har.

Ingredienser

250 g gram mel
10 g salt
15 g spidskommen, stødt (2 store tsk)
10,5 g koriander, stødt (2 store tsk)
6 g gurkemeje, stødt (1 tsk)
6 g chili flager
5,5 g bagepulver (1 tsk)
400 ml koldt vand

Fremgangsmåde

1Kom melet i en skål, og sørg for at det er klumpfrit. Kom alle de tørre ingredienser i, og bland.

2Pisk vandet langsomt i blandingen, så der fremkommer en homegen klumpfri masse med konsistens som en tyk pandekagedej. Pas på med vandet. Vi har justeret mængden op, men den er endnu ikke sikker.

3Kom grøntsager efter eget valg i dejen, og steg i en pande med 0,5-1cm olie i 2-3 min. på hver side.

4Læg på fedtsugende papir, og server evt. med en raita, korianderdressing eller myntedressing alt efter hvilket fyld man har kommet i sin pakora.


Opdateret af Jannik søndag d. 01 april 2012 15:10.