Curry med blomkål og kikærter

Ingredienser

2 løg
5 store fed hvidløg
35 g ingefær
1 aji limo chili
0,5 blomkål
2 ds hk. tomater
2 bouillonterning
1 ds kokosmælk (17-18% fedt)
150 g kikærter, udblødt og kogt (tørret vægt)
sherry eddike
Krydderier:
4 tsk spidskommen, stødt (18,6g)
2 tsk koriander, stødt (7,5g)
2 tsk garam masala (9,5g)
1 tsk haldi (gurkemeje, 10,5g)
1 tsk amchoor (3,5g)
1 tsk madras karry (2,8g)
1 nip salt

Fremgangsmåde

1Snit løg, hvidløg og ingefær i tern, fintsnit chili.

2Del blomkål i stok og små buketter. Hak stokken semi fint.

3Steg stok og buketter (hver for sig) kraftigt i olie, til de blivet let brunede

4Steg imens først løg, og derefter hvidløg, ingefær og chili.

5Tilsæt til sidst alle krydderierne og steg dem af

6Tilsæt tomater, kokosmælk og bouillon og kog evt. lidt ind

7Tilsæt til sidst kikærter og begge slags blomkål

8Smag til med salt+peber og sherry eddike

9Server med indiske ris


Opdateret af Jannik søndag d. 20 maj 2018 12:55.